Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Proberen, doorzetten & zelfvertrouwen!

11 september 2019

Proberen, doorzetten & zelfvertrouwen!

 

Niet opgeven! Zet door, probeer het nog eens, lukt het vandaag niet gaan we het morgen weer proberen. Zo maar een aantal woorden die leerlingen dag in dag uit te horen krijgen op school, maar waarom?

 

Veel leerlingen hier op school hebben een negatieve ervaring opgedaan bij verschillende schoolvakken. Door ze op deze manier aan te moedigen stellen we doelen en proberen we achterstanden weg te werken, stapje voor stapje komen we verder.

Begin van het schooljaar hadden een aantal leerlingen moeite met keersommen. Nu 3 weken later maken ze deze zelfs met decimale getallen. Super trots dat ze dit in deze korte tijd bereikt hebben.

Voor ons is het misschien normaal maar voor deze leerlingen is het een boost in hun zelfvertrouwen!!

 

Als je zelfvertrouwen hebt, dan geloof je dat je de dingen op eigen kracht aankunt en dat je tegenslag goed kan verwerken. Zelfvertrouwen is een voorwaarde om optimaal te kunnen ontwikkelen. Het is daarom van belang dat wij als docenten proberen om het zelfvertrouwen van onze leerlingen te vergroten. Dat kan door een positieve benadering. Die benadering komt onder andere tot uiting in de verwachtingen en de feedback. Een uitdagende opdracht zorgt ook voor een toename van het zelfvertrouwen.

 

Door leerlingen te begrijpen in hun situatie, hun gevoel en onzekerheden leren wij ze weer geloven in zichzelf.

 

Filmpje Facebook

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

De Ortolaan Heibloem

Meijelseweg 2C

6089 ND Heibloem

Tel.: 0475 - 49 13 28

E-mail: Ortolaan.Heibloem@aloysiusstichting.nl