Dagje meedraaien op het werk van je ouders!

21 juni 2019

Voor de eerstejaars en tweedejaars KGT leerlingen van VSO de Ortolaan Heibloem stond maandag 17 juni een ‘meeloopdag’ op het programma. Ze liepen een dagje mee op het werk van hun moeder, vader of een andere bekende. Enkele leerlingen kwamen dinsdag terug met wonderbaarlijke ontdekkingen: “Mijn moeder zit dus niet de hele dag koffie te drinken."

 

Het idee van de meeloopdag is ontstaan uit de behoefte van leerlingen om meer inzicht te krijgen over hun studie- en beroepskeuze. Op vragen over het werk van ouders en hoe hun werkdag eruitziet, wordt vaak schouderophalend gereageerd. Veel leerlingen hebben geen beeld bij het werk dat hun ouders uitvoeren. De meeloopdag is een prima startactiviteit in het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding en is een vast onderdeel van het jaarprogramma in leerjaar 1 en 2.

 

De leerlingen hebben mooie ervaringen opgedaan. Een leerling zegt na een dag meedraaien bij het SO: “Ik heb dag gehad waarbij ik een aantal leerlingen heb kunnen helpen bij rekenen, maar ik zou dit werk niet kunnen doen de leerlingen vragen mij te veel.”

 

Kortom een geslaagde dag waarin de leerlingen veel geleerd hebben!

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

De Ortolaan Heibloem

Meijelseweg 2C

6089 ND Heibloem

Tel.: 0475 - 49 13 28

E-mail: Ortolaan.Heibloem@aloysiusstichting.nl