Vergis je niet tussen mijn persoonlijkheid en houding…
Mijn persoonlijkheid is wie ik ben. En mijn houding hangt af van wie jij bent.

Medewerkers en kernwaarden

Onze medewerkers geven onze school een dikke 8 als rapportcijfer. Zij hebben het dus naar hun zin en dat merk je aan de goede sfeer op school. Onze teamleden zijn meer dan bevlogen en blijven investeren in hun ontwikkeling.

Naast de gedeelde kernwaarden van de Aloysius Stichting (passie, kracht en onvoorwaardelijkheid) heeft VSO de Ortolaan Heibloem nog 6 eigen kernwaarden waarmee het leren op alle niveaus is ingericht, namelijk:

1. Kansen en mogelijkheden

2. Welzijn en ontwikkeling bij leerling en medewerker

3. Waardering

4. Openheid

5. Betrokkenheid

6. Voorbeeldgedrag

Deze zes kernwaarden zijn de basis van waaruit de betekenisgeving, de resultaten en de (leer)gemeenschap worden vormgegeven. Zij maken De Ortolaan uniek als school en maken dat iedere leerling, medewerker, bezoeker en netwerkpartner De Ortolaan ook als zodanig beleeft. De kernwaarden hebben gevolgen voor de vormgeving van het onderwijs en de organisatie, voor het leiderschap en het medewerkerschap, voor de leerling en voor de gemeenschap waarin De Ortolaan actief is en waarvoor zij zich verantwoordelijk voelt.