Wij zijn een Gezonde School

 

Gedurende het schooljaar proberen wij als Gezonde School gezond gedrag aan te leren bij de leerlingen. Met behulp van workshops en voorlichtingen over gezond gedrag proberen wij dit te bereiken. Deze workshops en voorlichting staan in het teken van actuele onderwerpen, bijvoorbeeld ‘vapen’ en de risico’s hiervan.

Niet alleen gezond gedrag wordt gestimuleerd binnen onze school, maar ook gezonde voeding speelt een belangrijke rol. We kunnen gebruik maken van het EU-schoolfruit dat ons iedere week vers wordt geleverd. Snoep, chips e.d. worden in de pauzes verboden en mogen dus niet worden genuttigd. Ook dit draagt bij aan de Gezonde School.

In de lessen verzorging komt een gezonde leefstijl aan bod, zodat kinderen leren hoe zij nu en later goed voor zichzelf kunnen zorgen. Dit wordt gedaan door zelf te koken maar ook door zelf verantwoordelijk te zijn voor de randzaken die hierbij komen kijken, zoals afwassen en opruimen.

 

Natuurlijk bewegen onze leerlingen ook, tijdens bewegingslessen worden diverse sporten aangeboden en leren leerlingen omgaan met winst/verlies. Hierbij staan voornamelijk de sociale vaardigheden centraal die we door middel van verschillende activiteiten proberen te verbeteren. Ook buiten de gymzaal wordt er flink bewogen. Zo doen we mee met verschillende sporttoernooien die worden georganiseerd.

 

Niet alleen onze leerlingen worden gestimuleerd om gezond gedrag te vertonen. Ook onze medewerkers van SO de Widdonckschool & VSO de Ortolaan proberen het goede voorbeeld te geven. Middels de ASR Vitality app wordt het bewegen (ook buiten schooltijd) onder de medewerkers bevordert waarbij beloningen voor iedere beweging centraal staan. Tevens worden er maandelijks sportactiviteiten georganiseerd voor en door collega’s.