Landelijke actieweek Thuiszitters: Renso (14) stap voor stap weer terug naar school

06 juni 2018

Deze week is het Landelijke Actieweek Thuiszetters. In Heibloem bij vso De Ortolaan en samenwerking met Combinatie Jeugdzorg startte afgelopen jaar Intensieve Dagbehandeling. Speciaal ontwikkeld voor thuiszitters om op een goede en verantwoorde manier een terugkeer naar school te bewerkstelligen.

Voormalig thuiszitter Renso (14), zijn moeder, begeleider en leerkracht vertellen hier meer over in een interview, klik hier.

 

Opnames L1 radio en televisie

Gisteren is omroep L1 in Heibloem op bezoek geweest om Renso, zijn moeder, mentor Huub Hermans (vso De Ortolaan Heibloem) en mentor Britt Engelen (Combinatie Jeugdzorg) te interviewen. Dit was natuurlijk voor Renso erg spannend, maar hij heeft het heel goed gedaan. Samen stonden ze de verslaggever netjes te woord en vertelden ze over de resultaten die geboekt zijn met Renso door Intensieve Dagbehandeling. Nieuwsgierig naar de opnames, klik hier voor zowel het radiofragment als het televisie-item.
 

Widdonck-Talentendonck
Intensieve Dagbehandeling is onderdeel van het vierjarige programma Widdonck-Talentendonck, dat kinderen en jongeren in een kwetsbare positie maximale ontwikkelkansen biedt in onderwijs, zorg en werk. Lees er meer over op www.wdtd.nl.

 Nieuwsarchief